5 fakta du behöver veta om psykologer

Att den första kommer att tänka på när du hör ordet "psykolog"? Bland de vanliga svaren: "Han som hjälper till att lösa problem", "han skriver ut piller och lugnande", "Han vet vad som måste göras", "läker patienter". Detta är inget annat än fel. Flera fakta som kommer att belysa detta yrke.

1. Psykologen är skyldig att följa etikkoden

Detta är ett dokument som reglerar aktiviteterna för alla psykologer. Den innehåller lagar och reglerna som han måste följa. Detta är inte ett juridiskt dokument, alla ovanstående gäller moral och respekt. Han bestämmer gränserna för psykologen och klienten tillåten i relationer. Kolla in koden innan du börjar arbeta med en specialist. Detta kommer att hjälpa till att förstå hur arbetet kommer att byggas och bestämma den icke -professionella.

2. Psykologen är inte läkare

Psykologer är ofta förvirrade med psykoterapeuter och psykiatriker. Skillnaden mellan dessa yrken är att en psykolog inte har en högre medicinsk utbildning, vilket innebär att han inte kan rekommendera och skriva ut piller. Han hjälper mentalt friska människor att leva svåra situationer, lösa problem, utveckla och blomstra. En psykiater är en läkare som avgör om patienten har en mental avvikelse, behandlar människor med psyke -störningar, inklusive föreskriver mediciner till dem.

Ofta kallar psykoterapeuter sig några psykologer som inte har en högre medicinsk utbildning

Med begreppet "psykoterapeut" mer komplicerat. Enligt rysk lag bör terapeuten ha två högre utbildning: medicinsk och psykologisk. Varje läkare kan få en högre psykologisk utbildning och bli psykoterapeut. En sådan läkare kan förskriva läkemedel till patienten.

Men ofta kallas de psykologer som inte har en högre medicinsk utbildning psykoterapeuter. Det handlar inte om att försöka lura klienten: sådana experter utövar långvarigt arbete med klienten (flera gånger i veckan i flera månader), vilket kallas terapi.

3. Han ger inte råd

Detta är en grundläggande position: ingen utom klienten vet vilken lösning i denna situation kommer att vara korrekt. Psykologen föreslår vad roten till problemet är, men vet inte hundra procent och har ingen rätt att övertyga klienten att fatta ett beslut, ålägga sin synvinkel. Till exempel vet du inte om du ska fortsätta relationerna med din make och lära dig om förräderi. Psykologen säger: ”Bryt av! Du kan inte förlåta förräderi!»Detta är råd, du uppmuntras att fatta någon annans beslut. Om du följer honom, skilsmässa och sedan ångrar det, kan känslor av bitterhet inte undvikas.

Därför bör psykologen inte ge råd och du bör inte fråga honom från honom. Ge inte ansvar för en annan persons liv, om än en professionell. Hans uppgift är att hjälpa till att titta på situationen i olika vinklar. När vi fokuserar på problemet blir uppfattningen begränsad, mental "show" förhindrar sidan. Att rikta till intern kunskap om hur det ska vara och hur korrekt är det verkliga målet för denna specialist.

4. De besöker också psykologer

Dessa experter har också problem, ångest och upplevelser, kriser inträffar. De kan störas av kundrelationer. För att förhindra professionell utbrändhet, och psykologen förblev i tjänst under lång tid och var nöjd med arbetet, besöker han en handledare. Skillnaden mellan övervakningen och det vanliga samrådet är att både talar det allmänna professionella språket och diskuterar inte bara intrapersonliga, utan också professionella problem.

5. Han borde inte arbeta med en klient med liknande problem

Anta att en psykolog blir skild, och en klient adresserar https://anahatamon.com/author/centrocarolinarodas/ honom med en begäran om att överleva en skilsmässa. I en sådan situation, oavsett hur högklassig professionell han är, kommer han inte att kunna hjälpa klienten utan att det påverkar sig själv eller honom. Han kommer antingen att införa sina erfarenheter och ge råd, eller driva sina känslor inuti, och detta kommer att påverka hans tillstånd negativt.

Psykologen är bara en guide för det undermedvetna, det sanna "jag", djupet i psyke. Han går med oss ​​på en resa genom vår inre värld för att hitta rätt och högra lösningar tillsammans.

Scroll to Top
Call Now